סנפלינג. חוויה עוצמתית בין שמיים לארץ/ אמיר אבירם ,רכז באזור ירושלים וממונה תחום החבל חוגי סיירות של קק"ל

מה זה סנפלינג?

סנפלינג, או בשמו המקצועי – גלישת מצוקים – הוא ענף בעולם הטיפוס הפותח דלת לחוויה עוצמתית ומיוחדת.

בחוגי סיירות קק"ל מאמינים שחלק משמעותי מתהליך הלמידה וההתפתחות מושג על ידי יציאה מאזור הנוחות. לשם כך אנחנו עוסקים בטיולים, פעילויות מיוחדות, הכשרות, ועוד.

עולם החבלים וגלישת המצוקים הוא עולם מרתק שמאפשר להגיע למקומות רבים ויחודיים, מעניק אפשרות להתבונן בעולם מזוויות שמעולם לא חשבנו שנגיע אליהן, ומזמין אותנו לצאת להרפתקה מיוחדת במינה. בשגרת חיינו העמוסה, מעטים האנשים שמזדמנת להם גישה לחוויה העוצמתית הזו. בטיולים עם החניכים אנחנו מאפשרים זאת!

 

סנפלינג בחוגי סיירות קק"ל

כאחראי על תחום החבלים בחוגים, ואחרי שהזדמן לי להצטרף לפעילויות חבל לא מעטות, אין לי ספק שגלישת מצוקים היא כלי יוצא דופן. מרגע שבו רותמים את הרתמה הדופק כבר עולה, ואין כמו הסיפוק שבלסיים את הגלישה. החוויה להביט על העולם ממימד הגובה היא חוויה נפלאה שמגדילה את המסוגלות של כולנו. גם המדריכים האמיצים ביותר יוצאים מאזור הנוחות וזוכים לחוויה של פעם בחיים.

כבר בשכבת ח' החניכים בחוגים מתחילים להתנסות בחוויה המופלאה הזו. הם יוצאים לימי מצוק, טיפוס וגלישה. ככל שגיל החניכים עולה, אנחנו עולים ברמת הגלישה, ויוצאים לגלוש בנחלים ואף גולשים אל תוך מערות. מההוטות היפות בהר מירון, ועד לנחלים של מצוק העתקים וטיפוס במצוק זנוח.

 

מדריך טוב = גלישה טובה

לפעילות הזו מתלווים מדריכי גלישה מקצועיים, מוסמכים ומנוסים, שחלקם אף גדלו בחוגים. פעם בשנה המדריכים יוצאים ליום השתלמות כדי לשמר יכולת מקצועית גבוהה. ביום ההשתלמות אנו דנים בדרך בה ניתן לאפשר לחניכים לעבור חוויה חינוכיות ומעצימה וחושבים כיצד לגרום להם תחושה של מסוגלות בעקבות הפעילות. אתם בטח שואלים את עצמכם: איך אפשר לצאת להרפתקה הנפלאה הזו?

חוויית גלישה טובה מתחילה במדריך גלישה טוב. חשוב לבחור במדריך מנוסה המבין את המורכבויות של גלישה בפעם הראשונה. חובה להיעזר במדריך גלישה מוסמך. ההסמכה מורכבת מימי מצוק רבים במהלכם עוברים המדריכים על תרגולות של חילוץ, גלישה, ועוד.

 

ציוד איכותי? חלק בלתי נפרד מהמסע

בנוסף למדריך מצוין, ציוד טוב ואיכותי מקנה חוויה נעימה ובטוחה.

 

נעליים: חשוב מאוד לבוא עם נעליים סגורות ונוחות, ניתן לנעול נעלי ספורט או נעלי הרים. חשוב להקפיד גם על סוליה מתאימה שתמנע החלקה על המצוק שעלולה להוביל לפציעה.

רתמה: ככלל, כל ציוד גלישה המורכב מטקסטיל מצריך החלפה אחת ל-10 שנים. חשוב מאוד להדק את רצועות המותניים כששמים את הרתמה, ולבצע התאמות לרתמה כך שלא תכאיב באזור הגב התחתון, המפשעה והמותניים. מותגים מומלצים ואיכותיים בעולם הטיפוס הם Petzl ו- Black Diamond.

חבל: חבל גלישה סטנדרטי עומד בעומס של 2 טון (קצת יותר ממשקלו של היפופוטם בוגר!). בכל פעם שאנו גולשים, אנו משתמשים בשני חבלים כדי שתמיד יהיה לנו גיבוי בזמן הגלישה. ישנו חבל סטטי וחבל דינמי: חבל סטטי הוא חבל שאינו נמתח בעת הנפילה ומשתמשים בו בעת הגלישה. לעומתו, בחבל דינמי קיימת מתיחה, ומשתמשים בו בטיפוס על מנת לבלום ולרכך את עוצמת הנפילה.

מצוקים מומלצים בארץ

יש לנו ארץ נפלאה שופעת מצוקים מדהימים. כך למשל, במרכז הארץ יש לנו את מצוקי שילת, בדרום את מצוק מכתש רמון, ובצפון את מצוקי רמים. בנוסף לכך, אחרי ימי שיטפון מומלץ מאוד להתנסות בחוויית גלישה במפלי נחל רחף במדבר יהודה. לאחר שיטפונות הגבים מתמלאים במים ואין כמו השילוב המטריף של נוף מדברי, מקורות מים וגלישה!

 

כיף לנו שבמדינתנו היפה והקטנה יש כל כך הרבה אפשרויות גלישה.

עכשיו כל מה שנשאר לכם זה… לתאם יום גלישה! 🙂

נתראה בצוקים.

 

אמיר אבירם

רכז תחום החבל בחוגי סיירות קק"ל